Ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ

mountAthos2

Ο γαστρονομικός τουρισμός πουλάει Είναι μια τάση που στο εξωτερικό υιοθετείται όλο και από περισσότερου τουρίστες που αναζητούν τόπους, συνδυάζοντας διακοπές και γαστρονομία – οινοτουρισμό. Μια τέτοια προσπάθεια πραγματοποιεί εδώ και τρία χρόνια η Χαλκιδική, και συγκεκριμένα, η περιοχή προ του Άθω, μέσα από το φεστιβάλ γαστρονομίας με την ονομασία Mount Athos Area Kouzina. «Ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια, την πρώτη χρονιά το κάναμε μόνοι μας, τη δεύτερη είχε επισκέπτες από τη γύρω περιοχή, και πέρυσι, καταφέραμε να προσελκύσουμε τουρίστες και από τη Β. Ελλάδα αλλά και από Αυστρία και Γερμανία», αναφέρει η διευθύντρια του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Προ του Άθω, Μαρία Πάππα. Σύμφωνα με την ίδια, οι παρουσιάσει της μοναστηριακής κουζίνας, που έκαναν την περασμένη χρονιά, σε εστιατόρια της Αυστρίας και της Γερμανίας, σε τουλάχιστον 400 δημοσιογράφους απέδωσαν καρπούς. «Κάνουμε στοχευμένη προβολή, όπως, για παράδειγμα, στην Ολυμπιάδα, προσκαλέσαμε ανθρώπους των media από Βέλγιο, Ολλανδία και Ιταλία», είπε η κ. Πάππα, γεγονός που προσείλκυσε τουρίστες από τις παραπάνω χώρες, επιμηκύνοντας παράλληλα και την τουριστική περίοδο στην περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η κ. Πάππα, η Ολυμπιάδα, φέτος, είχε τουρισμό μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ αντίστοιχα και στην Αμμουλιανή που φέραμε Βρετανούς, έγιναν, ήδη, συμβόλαια με Mount Athos Area Kouzina, ενώ ο τουρισμός στο νησί αυξήθηκε, από 40 μέρες, σε 2,5 – 3 μήνες.

Το φεστιβάλ γαστρονομίας Mount Athos Area Kouzina , που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά, στην Προ του Άθω περιοχή της Χαλκιδικής, από 15 Μαΐου μέχρι 15 Ιουνίου 2015, θα περιλαμβάνει 32 γαστρονομικές βραδιές. Με επικεφαλή της διοργάνωσης την καταξιωμένη σεφ Ντίνα Νικολάου, καθώς και 18 τοπικούς σεφ, σε συνεργασία με πέντε Ευρωπαίους σεφ, θα αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα στη μαγειρική/ ζαχαροπλαστική, παρουσιάζοντας γαστρονομικές τεχνικές, βασισμένες στις επιρροές εκείνες, που αποτελούν τους πέντε άξονες της διοργάνωσης: την αρχαιοελληνική κουζίνα, την ευλογία του αγιορείτικου κόλπου, τη μοναστηριακή κουζίνα, την κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων και τη μεσογειακή κουζίνα.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, 25/11/2014

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.