Τις πολλαπλές ωφέλειες της μεσογειακής διατροφής ανέδειξαν επιστήμονες από όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν στο συνέδριο – διαδραστικό event «Mediterranean Diet and Health – A nutritional Odyssey in Greece», που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ σε συνεργασία με τους ιθύνοντες της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «The Cooking Odyssey», στο Sani Resort της Χαλκιδικής.
Οι υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου, που αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής, αναλύθηκαν ενδελεχώς, όπως και οι μέθοδοι ελέγχου και πιστοποίησης. Το συνέδριο είχε συντονιστή τον Έλληνα Στέφανο Κάλη, αναπληρωτή καθηγητή στη Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, και αποτέλεσε συνέχεια της επιτυχημένης ημερίδας «Μεσογειακής Διατροφής και Υγείας στον Χώρο Εργασίας» του 2014.
[ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 22/10/2017]