Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα έκλεισε και για φέτος το γαστρονομικό φεστιβάλ Mount Athos Area Kouzina , το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 15 Μαΐου ώς τις 15 Ιουνίου στην προ του Άθω περιοχή, αυτή που ξέρουμε όλοι ως τρίτο πόδι της Χαλκιδικής ήταν ένας μήνας γεμάτος τοπική παράδοση, γιορτές της φύσης, της θάλασσας, της γης, γεύσεις γκουρμέ αλλά και παραδοσιακές, μυρωδιές, συνταγές, διαγωνισμούς, μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, περιπάτους στο Αριστοτελικό βουνό, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων και άλλα πολλά. Στους χώρους του ξενοδοχείου Theoxenia στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, οι εκατόν εβδομήντα (170) και πλέον καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την απονομή πενήντα δύο (52) βραβείων σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του θεσμού, αλλά και να γευτούν για άλλη μια φορά τοπικές νοστιμιές. Επιχειρήσεις, πολιτιστικοί φορείς και εθελοντές ήταν κάποιοι από αυτούς. Την παρουσίαση έκανε η υπεύθυνη του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης της προ του Άθω περιοχής, Μαρία Πάππα, μαζί με τη γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου, ενώ παρόντες ήταν, εκτός από την εκπρόσωπο του EOT Περσεφόνη Τρίχα, και ο νεοεκλεγής δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος, ο οποίος δεσμεύτηκε για την αρωγή και την προσπάθεια συνέχισης αυτού του φεστιβάλ. Το επόμενο Mount Athos Area Kouzina, που θα πραγματοποιηθεί από 15/5-15/6/15, είναι αφιερωμένο στην ιταλική μεσογειακή κουζίνα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, ενώ το λεπτομερές πρόγραμμα δραστηριοτήτων του θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού www.mountathosarea.org μέχρι τις 31 Αυγούστου.
[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 22/06/2014]